Net als beachvolleybal en beachsoccer wordt ook de zomerse handbalvorm beach handball in Nederland steeds populairder. Het spel is erg snel en dynamisch en vraagt hierdoor wel enige techniek en tactiek. Bijzondere regels maken het mogelijk om meer punten te scoren en zorgen voor een spectaculair scoreverloop.

Uit onderzoek uit binnen- en buitenland blijkt dat beach handball een hele goede manier kan zijn om nieuwe leden te werven en daarnaast om de al actieve leden te behouden. Beach handball wordt (vooral) in de open lucht gespeeld en wordt dus snel gezien door toevallige voorbijgangers. Ook is Beach handball een goed alternatief voor de zomerperiode, om zo de leden in beweging en bij de eigen club te houden. Zowel de fanatieke jeugd als de meer recreatieve c.q. 'flexibele' jong-volwassenen kan met Beach handball een leuke extra activiteit worden geboden, buiten de reguliere zaal- en veldcompetities om.

Mogelijkheden:

Op het sportcomplex De Laene van S.V. Voorwaarts aan de Kerklaan te Twello hebben wij 3 beachvelden. 1 veld is permanent voor beach handbal, 2 zijn ingericht voor beachvolleybal.
Voor verenigingen die ook graag eens willen beachhandballen is dit veld te reserveren.
Voor de aanvraag van een reservering kan dit, buiten de reguliere trainingstijden van S.V. Voorwaarts, via het contactformulier.
Beachsport Voorwaarts zal dan zo snel mogelijk een reactie geven over de mogelijkheden.

Wat zijn de ambities van de beach handball commissie?

Wij vinden het heel belangrijk dat ieder lid in de gelegenheid gesteld wordt om in ieder geval heel veel plezier te beleven aan deze handbalvorm. Ook willen wij proberen om teams zich te laten plaatsen voor het NK Beach Handball (punten te behalen door kwalificatietoernooien te spelen). 
 
In 2011 werd de B1 kampioen NK Beach!

Sponsors