In 2016 heeft Beachsport Twello diverse beachtennis clinics georganiseerd. Gezien het grote enthousiasme hebben we besloten met ingang van 2017 ook beachtennistrainingen aan te bieden. Deze trainingen worden in juni gehouden op de dinsdagavond. In augustus vinden de trainingen plaats op de donderdagavond.

Wat is beachtennis?

Beachtennis kent zijn ontstaan in Amerika en Brazilië waar het spelletje reeds werd gespeeld in de jaren '70. Later waaide de sport over naar het 'warme' Europese vaste land, waar het in Spanje en Italië uitgroeide tot een echte successport. Vandaag de dag wordt de sport ook veel gespeeld in landen als Frankrijk, Duitsland, België en nu ook in Nederland. 
Beachtennis is eigenlijk een combinatie van beachvolleybal, beachball en tennis. Er wordt gespeeld op een beachvolley-terrein van 16 bij 8 meter met een beachtennispallet, zonder snaren en het net wordt op hoogte van 1.70 meter gespannen. De bal, een iets lichtere tennisbal, mag niet stuiteren en de puntentelling gebeurt zoals bij het klassieke tennisspel maar bij 40-40 wordt er maar één, beslissend punt gespeeld. Bij de opslag hoeft de bal niet gekruist te worden, er mag geserveerd worden vanaf de hele breedte van de basislijn en het spel gaat gewoon door als het net wordt geraakt en de bal in het andere veld valt. 

Beachtennis is fun! Iedereen kan de sport beoefenen! Je hoeft niet bepaald een goede tennisser of volleyballer te zijn. Ook voetballers, badmintonners, squashers... iedereen kan beachtennissen: jong en oud, zwaar fanatiek of 'just for fun'. 

Bekijk het filmpje hieronder voor de basics!

Enthousiast geworden?

Na het succesvolle openings,- en rankingstoernooi van 13 mei jl. wordt er op zaterdag 26 augustus het volgende beachtennis toernooi bij Beachsport Twello georganiseerd. Dit is het afsluitende Ranking & Recreatietoernooi. Inschrijven hiervoor kan via deze website. 

Train je ook mee?

Dit jaar kun je deelnemen aan een reeks trainingen. Deze vinden plaats in juni op de volgende data: 6, 13, 20 en 27 juni vanaf 19.00 of 20.30 uur. In augustus vinden de trainingen plaats om 20.00 uur. Trainingsdata augustus: 10, 17, 24 en 31 augustus.

Mee doen? Schrijf je snel in!

url   

Sponsors