Tijdens de Nationale Sportweek was sportpark De Laene het decor van zon, zand en veel sportende deelnemers. De hele week stond in het teken van beachsporten!

Sportplezier
Op maandag- en woensdagochtend om 9.00 uur werd er gestart met beachfit, een nieuwe activiteit die enorm aanslaat binnen de vereniging. Daarnaast werden er door de hele week heen diverse beachclinics georganiseerd zoals beachvolleybal, beachhandbal, beachtennis en beachsoccer. Het Veluws college en AOC Oost hebben met meer dan 300 leerlingen kennis gemaakt met beachvolleybal onder begeleiding van de Nederlandse volleybalbond. Ook 200 basisschool leerlingen van de Martinusschool hebben met meerdere takken van beachsport kennis gemaakt. Woensdagmiddag en avond stonden in het teken van beachvolleybalclinics voor basisschool kinderen en in de avonduren werd er beachhandbal gespeeld onder begeleiding van de Nederlandse handbalbond. Op vrijdag werd sportpark De Laene door de Martinusschool gebruikt, in de ochtend voor de Koningsspelen en in de middag mocht groep zeven en acht zich uitleven op de velden.

Afsluiting
De beachweek werd afgesloten op zondag 26 april door een openingstoernooi beachvolleybal voor senioren en jeugd (12 t/m 17 jaar). Een prachtige week waar ruim 1100 deelnemers kennis hebben gemaakt met diverse beachsporten. 

Beachweekfoto

Foto: Schoolkinderen actief tijdens de gymles op de beachvelden.

Sponsors